Kriolipoliza

Kriolipoliza preoblikovanje telesa s tehnologijo zmrzovanja
Nikar se ne ustrašite, gre za neinvaziven in neboleč postopek. Na začetku je lahko prisoten nekoliko neprijeten občutek, ki pa hitro izgine.

Kako deluje kriolipoliza?

Aplikator z vakuumom posesa vase kožno gubo določenega dela telesa z maščobo in ga intenzivno ohlaja 45 do 50 min. Kožo pri tem zaščitimo s posebno antifriz membrano, da ne pride do poškodbe. Zaradi ohlajanja tega dela telesa, trigliceridi, ki se nahajajo v maščobni celici, zamrznejo. Tako pride do razkroja maščobnih celic, ki jih telo v naslednjih tednih izloči. Postopek je varen, neboleč in ne zahteva okrevanja. Med samim postopkom lahko berete, ste na telefonu, opravljate svoje delo ali se sproščate.

Postopek je učinkovit, saj dokazano trajno odstrani 25 odstotkov maščobnih celic na področjih, kjer jih je najtežje odpraviti.

Kriolipoliza ni primerna za celostno hujšanje, ampak tanjšanju maščobnih blazinic na področjih, ki jih nikakor ne moremo odstraniti s športom ali prehrano. Gre bolj za preoblikovanje telesa, saj se zmanjša podkožno maščevje za okoli 25 odstotkov in to trajno. V primeru povečanja telesne teže (se pravi, ko se ponovno zredimo) se maščoba nabere nazaj tudi na področju, kjer smo opravili kriolipolizo.

Polni rezultat je viden čez 2 do 3 mesece.

Stranski učinki

Po terapiji se lahko takoj vrnemo v vsakdanje življenje.

Na mestu obravnave je lahko opazna rdečica, lahko tudi rahla oteklina, modrica, zmanjšana občutljivost na dotik, mravljinčavost, rahla bolečina in razbarvanost kože.

Vsi omenjeni stranski učinki minejo v razponu nekaj dni do nekaj tednov.

Najdlje trajajoč zabeležen stranski učinek je zmanjšana občutljivost na obravnavanem mestu.

Izjemno redek je pojav paradoksne maščobne hiperplazije, kjer s kriolipolizo dosežemo ravno obratni učinek: po 2–5 mesecih se vidno poveča prostornina obravnavanega dela v obliki neboleče čvrste zatrdline. Gre za pojavnost pri manj kot 2 procentih populacije, pogosteje pri moških, a je pomembna tudi dedna nagnjenost. Nastalo tvorbo je potrebno kirurško odstraniti z liposukcijo.

KRIOLIPOLIZA NE POVZROČA OZEBLIN IN RAZPADANJE MAŠČOBNIH CELIC NI ŠKODLJIVO ZA TELO!!!!
Glede na laboratorijske teste tudi ne povzroča povečanja števila maščob v krvi in ne vpliva na delovanje jeter.

Komu se poseg odsvetuje?

  • Ljudem preobčutljivim na mraz.
  • Nosečnicam in doječim materam.
  • Osebam s kožnimi poškodbami, ekcemi ali luskavico.
  • Osebam z diabetično polinevropatijo.
  • Osebam z boleznimi perifernega živčevja.