Odstranjevanje dlak z diodnim laserjem

Dokazano je, da uničenje dlačnega mesička povzročajo predvsem visokoenergetski laserski sistemi kot so rubinski laser, aleksandritni laser, Nd-Jag laser in diodni laser.
Trajno odstranjevanje dlak z diodnim laserjem 808nm valovne dolžine!

Diodni laser se je izkazal kot najuspešnejši…

Diodni laser se je izkazal kot najuspešnejši ter z najmanj stranskih učinkov. Laser deluje na žive dele dlačnega mešička, ki so odgovorni za tvorbo in obnovo dlačnega korena. Laserski žarek se močno absorbira v pigmentu melaninu, ki ga vsebujejo dlačice. Energija laserskega žarka se zgosti v dlaki, ob tem povzroči toplotno okvaro dlake in neposredno okolice in tako prepreči nadaljno rast. V trenutku obdelave laser vpliva na vse dlačne mešičke, uničene pa so le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti.

Po vsaki terapiji z diodnim laserjem je trajno odstranjenih od 20 do 50% dlak. Ker laser učinkuje le na dlakicah v aktivni fazi rasti, je v povprečju potrebnih od 4 do 8 terapij, ki se opravijo v različnih časovnih intervalih. Ob tem pa je potrebno omeniti, da obstajajo ljudje, pri katerih tudi s ponavljanjem postopka ne moremo doseči zelenih učinkov. Teh je 2%. Nikoli ne moremo vedeti vnaprej, kdo to so. Na drugi strani pa so taksni, ki že po dveh postopkih nimajo več dlak.

Kakšna je terapija z diodni laserjem?

Trajna epilacija z diodnim laserjem je hitra, neboleča in primerna za vse tipe kože. En pulz, ki traja le nekaj milisekund, se zazna kot blago pikanje. Diodni laser je veliko hitrejši od klasične IPL tehnologije. Njegova posebnost je In motion tehnologija, kar pomeni, da lahko lasersko ročko premikamo po tretiranem predelu med samim postopkom.

Kakšna je razlika mes IPL+RF tehnologijo in Diodnim laserjem?

Diodni laser seva nevidno svetlobo valovne dolžine 808 nm. Je najnovejši in najboljši način za trajno odstranjevanje dlačic. Ta metoda je izredno hitra, neboleča in primerna za vse tipe koze. Ima pet prednosti pred IPL sistemom:

 1. primeren je za vse tipe koze, ne glede na porjavelost,
 2. vsak pulz je popolnoma enak,
 3. hitrost delovanja je do petkrat hitrejša,
 4. kontaktno hlajenje je se močnejše, kar omogoča udobnejši in bolj varen tretma,
 5. rezultati so se boljši, saj je omogočeno uporabljati višjo energijo.

Nekaj tednov (slab mesec dni) pred posegom uporabljajte le britvico, prepovedano je puljenje, epiliranje, voskanje in uporaba krem za odstranjevanje dlak. Dva dni pred posegom si je potrebno dotičen predel obriti.

Kaj je potrebno vedeti pred terapijo?

Ali so laserske terapije primerne za vsakogar?

Epilacije izvajamo samo na zdravih osebah. Terapije ne izvajamo na osebah, ki imajo:

 • povišano telesno temperaturo,
 • oslabljeni imunski sistem,
 • kozo občutljivo na brazgotine po poškodbah,
 • so noseče,
 • so obolele za kožnim rakom,
 • nimajo uravnoteženih trombocitov,
 • izvajajo hormonsko terapijo v naslednji treh mesecih,
 • epilepsijo,
 • diabetes,
 • močno zagorelo polt zaradi sončenja.

V kakšnih časovnih intervalih se terapije ponavljajo?

Navadno se terapije ponavljajo v časovnem obdobju med 4 in 8 tedni. Ob vsakem posegu del dlak (20-50%) odstranimo trajno. Dlačice, ki po posegu ponovno izrastejo, so bolj svetle in tanjše.